Traineeship zorg & IT consultant laboratoria

Samen zorgen voor de beste gezondheid voor iedereen

 Vaste aanstelling  

 40 uur

 Aanvangssalaris van € 2.450,- bruto per maand (Bij goed presteren is je salaris na 12 maanden €2.750 bruto per maand)

 Actief in ziekenhuizen en laboratoria door heel Nederland

 Onbeperkte ontwikkelingsmogelijkheden

In januari start PinkRoccade Ziekenhuizen wederom het traineeship zorg & IT consultant laboratoria. Wil je impact maken op primaire zorgprocessen? Dan is PinkRoccade Ziekenhuizen the place to be! Wil je eerder aan de slag? Vraag naar de mogelijkheden. 

Samen bouwen aan de toekomst
PinkRoccade Ziekenhuizen is de grootste aanbieder en snel groeiende op het gebied van medische laboratoria IT dienstverlening. Voor de komende tijd zien wij een toenemende digitalisering van laboratoria. Ook besteden laboratoria steeds vaker hun beheer uit. Dit betekent dat wij het technisch- en applicatiebeheer voor de laboratoria overnemen en 24*7 support leveren. Als grootste onafhankelijke dienstverlener zijn wij partner voor de medische laboratoria, nu en in de toekomst. 

PinkRoccade Ziekenhuizen is een organisatie die gestuurd wordt door de medewerkers. Eigen initiatief, kennisdeling, samenwerking, ontwikkeling en ambitie zijn dan ook kernbegrippen bij ons. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op onze website.

Wat ga je doen als  IT consultant laboratoria?
Als IT consultant ondersteun je medische laboratoria in het efficiënter maken van zorgprocessen met behulp van laboratorium informatiesystemen (LIS) zoals GLIMS, Labosys en LabTrain. Qua IT component kun je denken aan werkzaamheden zoals het ondersteunen van laboratoria rondom het dagelijks beheer, projectleiding, testcoördinatie, bouwen van koppelingen en meewerken aan migraties, updates en/of upgrades. Het gaat om de combinatie van processen en IT, waarbij onze consultants verbinding maken tussen IT en de gebruikers.

Het traineeship

Het eerste jaar staat in het teken van jezelf ontwikkelen tot consultant. Je gaat dit traject aan met twee of drie andere young professionals. Hierdoor leer je van elkaar, ondersteun je elkaar en bouw je onderling en met je andere collega’s een band op. De eerste maand volg je trainingen op het vlak van het LIS, persoonlijke ontwikkeling, projectmanagement, IT- en consultancyvaardigheden. Daarna ga je meteen met je eerste opdracht aan de slag in of voor een laboratorium. Gedurende het hele jaar volg je, naast je opdracht, nog verdiepende trainingen en word je begeleid door een buddy. Ook na dit eerste jaar blijf je jezelf ontwikkelen, trainingen volgen en gave nieuwe opdrachten doen.

Wat krijg je er voor terug?
Heel veel collegialiteit, fun en de mogelijkheid om een prominente rol te hebben in de ontwikkeling van onze organisatie! Maar natuurlijk ook:

 • winstuitkering, bonus en 8% vakantiegeld;
 • leaseauto;
 • telefoon (type kies jezelf) met abonnement en een laptop;
 • werken in een omgeving waarin groei en ontwikkeling centraal staan;
 • een groep enthousiaste collega’s die regelmatig bij elkaar komen voor leuke activiteiten;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 26 vakantiedagen (plus optie tot 12 extra dagen te kopen), pensioensregeling, collectieve zorgverzekering.

Wie ben jij?

 • je hebt een HBO/WO studie afgerond, bij voorkeur in de richting van hoger laboratoriumonderwijs, biologie en medisch laboratoriumonderzoek, biomedische wetenschappen en Bio-informatica;
 • passie voor het laboratorium. Je wil je inzetten om de medische laboratoria in Nederland te verbeteren en te optimaliseren;
 • je zoekt een startersfunctie of traineeship en hebt geen tot weinig werkervaring;
 • in het bezit van een rijbewijs;
 • aantoonbare interesse in IT. Ervaring is niet nodig (wel een pré)!;
 • spreekt en schrijft goed Nederlands;
 • het werken in diverse medische laboratoria door heel Nederland lijkt je uitdagend en afwisselend;
 • je woont in centraal Nederland of bent bereid hierheen te verhuizen;
 • hybride werken in overleg met opdrachtgever;
 • continu blijven leren en groeien vind je belangrijk en je wilt hier ook tijd in steken.

Aanmelden?
Solliciteer direct of neem contact op met Rahima Thielman (Rahima.thielman@pinkroccade.nl | 06 4339 2509). Whatsappen kan natuurlijk ook. Elke sollicitatie bekijken wij met volle aandacht. Wij streven ernaar om je binnen 3 werkdagen een reactie te geven.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld. Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van PinkRoccade Healthcare) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

Informatie over de vacature

Contactpersoon vacature